Робен: Байерн се нуждае от нови попълнения


Н. Гавазов

Полузащитникът на Байерн Мюнхен Ариен Робен призова клубното ръководство да бъде по-активно на трансферния пазар през лятото, за да може отбора да се завърне на позициите си от миналия сезон. Както е известно, шампионът на Германия не преживява добри дни и след като на осминафиналите в Шампионската лига бе изхвърлен от Интер, голяма е вероятността да не успее да се класира за участие догодина в най-престижния европейски клубен турнир. Три кръга преди края на шампионата в Бунеслигата, Байерн се намира на четвърто място в класирането, на точка след третия Хановер 96 и ако положението не се промени, единствената утеха за мюнхенци ще бъде, че ще играят догодина в Лига Европа - нещо, което според Робен е неприемливо.

„Сегашният сезон показа, че с две-три попълнения щяхме да сме много по-добре. Все пак, през следващия сезон искаме да атакуваме титлата в Шампионската лига, но за да се случи това, трябва най-напред да се класираме за турнира. Сегашното състояние на нещата не устройва никого", заяви Робен за Bild.

„Ако има играчи, които могат да бъдат от полза за Байерн, то трябва да се направи всичко възможно те да бъдат привлечени. Нямам предвид хора за местата от 12 до 18 номер - трябват играчи за титулярната единадесеторка", продължава холандският национал.

„Не зная клубното ръководство следи ли някой футболист, но все пак се надявам, че всички са единодушни, относно нуждата от промяна", допълва Робен.

 

211