Компанията на собственика на Хофенхайм разработва ваксина за коронавирус


Н. Гавазов

Немската биофармацевтична компания CureVac, която принадлежи на собственика на Хофенхайм Дитмар Хоп, постигна значителен напредък в разработването на ваксина срещу коронавирусната инфекция, съобщава AS.

Германският вестник Welt am Sonntag пък твърди, че американските власти се интересуват от работата на CureVac. Администрацията на президента Доналд Тръмп е предложила  много пари на Хоп, за да прехвърли научните изследвания в чужбина и да направи ваксината "изключителна за американците“.

След новини за интереса на САЩ към CureVac, собственикът на Хофенхайм  заяви, че коронавирусната ваксина не се разработва за продажба, а за да помогне на хората по света.

Някои германски фенове не харесват Hopp поради заобикаляне на правилото 50 + 1, според което инвеститорът няма право да управлява по-голямата част от акциите на клуба. Този сезон това предизвика спирането на мача от 24-ия кръг на Бундеслигата с Байерн, по време на който феновете на отбора от Мюнхен публикуваха обидни банери към бизнесмена.

137