Случи се! Хамбургер изпадна от Бундеслигата (видео)


Л. Михайлов

55 години след създаването на германската Бундеслига, неизбежното се случи. След поредица от магически спасявания, съдбата най-сетне обърна гръб на Хамбургер и някогашният гранд изпадна за първи път в своята история.

Хората на Кристиан Тиц се разделиха в елита с високо вдигната глава. На своя стадион, пред препълнените трибуни, надяващи се на чудо, Хамбургер стигна до победа с 2:1 над Борусия Мьонхенгладбах. Тази победа обаче се оказа недостатъчна, защото прекият конкурент за позицията за плейаут с третия от Втора Бундеслига - Волфсбург трябваше да загуби у дома от Кьолн. "Вълците" обаче биха другия изпадащ тим с 4:1.

Иначе в 11-ата минута Хамбургер поведе в резултата. Аарон Хунт бе точен от дузпа за своя тим. Четвърт час по-късно Азар изведе Дръмич зад защитата, а той с хубав удар бе точен - 1:1. В 63-ата минута Ито асистира на Холтби, който с прецизен удар донесе успеха на своя тим.

В 71-ата минута Боби Ууд получи втори жълт картон, а тимът му все пак устиска победата. В края на мача феновете на домакините засипаха наказателното поле на съперника с фойерверки в знак на отчаяние и мачът бе прекъснат. Стигна се и до сблъсъци между фенове и полиция.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



512