Първо по-сериозно препятствие за ПСЖ


Н. Атанасов

Лил – Пари Сен Жермен
Стадион: "Пиер Моруа“, Лил
Дата: 01.09.2024 г.
Час: 21:45

Лил започна отлично новия сезон в Лига 1 и след първите два кръга от кампанията "песовете“ са безгрешни – две победи, съответно над Рейм и Анже с по 2:0. Северняците завършиха на 4-то място през миналогодишната кампанията и през седмицата успяха да изпълнят голямата цел от последния сезон – участие в Шампионската лига. В плейофа за влизане Лил елиминира чешкия Славия Прага след общ резултат в двата мача 3:2 (2:0 и 1:2). Самочувствието в редиците на селекцията на Бруно Женесио със сигурност и приповдигнато.

ПСЖ очаквано е спечели сезон 2023/24 в Лига 1 и защити титлата си от предходната кампания. Столичани събраха 76 точки, което беше само с девет точки повече спрямо от втория в класирането Монако. Парижани са най-титулуваният отбор в Лига 1, като това е 12-то отличие за състава от столицата.

Освен в Лига 1 многомилионната селекция на ПСЖ постигна дубъл и спечели турнира за Купата на Франция, надигравайки във финала Олимпик Лион. Липсващата частичка от пъзела за френския тим остава трофея в Шампионската лига, въпреки солидните инвестиции в клуба.

В първия кръг от сезона ПСЖ не се затрудни на гости на Льо Авър и спечели с 4:1, въпреки че новото попълнение Жоао Невеш получи тежка контузия и ще е извън терените до края на настоящата календарна година. В следващия си двубой парижани разбиха с 6:0 Монпелие. Сега обаче препятствието е много по-солидно.

Прогноза: Лил – Пари Сен Жермен 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
37