Нкетия готов да отиде при Гринууд


И. Ангелов

Еди Нкетия от Арсенал иска да напусне "артилеристите" това лято, като Олимпик Марсилия е проявила интерес към услугите му. След лошия сезон в Лига 1, в който Марсилия пропусна европейския футбол, те решиха да преразгледат отбора си, като започнаха с назначаването на Роберто де Зерби за старши треньор и подписването на Мейсън Грийнууд, като според съобщенията Пиер-Емил Хьойберг също е близо до присъединяване към клуба. Съобщава се, че сега те са насочили поглед към още една звезда от Висшата лига в лицето на Нкетия.

Според Foot Mercato, Де Зерби и Марсилия са насочили поглед към Нкетия от Арсенал за лятно преминаване след напускането на Пиер-Емерик Обамеянг към отбора на Саудитската професионална лига Ал-Кадсия. Нкетия има договор на стадион "Емирейтс" до лятото на 2027 г., но поради редицата имена, които са пред него в списъка на Микел Артета, англичанинът иска да напусне "артилеристите".

Според изданието, Марсилия също следи Хуанг Хи-Чан от Уулвс, за да намери нападател, но ако е възможно, биха предпочели да подпишат с Нкетия това лято. 25-годишният футболист показа много по време на престоя си в Арсенал и Марсилия вярва, че той ще бъде правилният човек за техните нужди.

Нкетия вероятно ще пътува до Съединените щати за предсезонното турне на Арсенал и ще се надява бъдещето му да бъде решено преди началото на сезоните 2024-25 на Висшата лига и Лига 1.

35