Марсилия обяви споразумение с Гринууд


И. Ангелов

Марсилия "постигна принципно споразумение" да подпише с Мейсън Грийнууд от Манчестър Юнайтед, въпреки че много от феновете на клуба се противопоставят на трансфера. Според The ​​Athletic, 22-годишният футболист все още трябва да премине медицински прегледи и да подпише за екипа на Лига 1, преди трансферът да може да бъде завършен, но преместването е по-близо от всякога. Изданието добавя, че някогашният английски национал е приел условията "в устна форма“.

Грийнууд, който имаше успешен период под наем в Хетафе миналия сезон и беше свързван с преминаване в Лацио, Хетафе и други, се очаква да се присъедини срещу £23,3 милиона ($30,1 милиона), с £3,4 милиона ($4,4 милиона) в добавки. Юнайтед също ще получи "голям дял“ от всяка бъдеща продажба, като Фабрицио Романо преди това твърдеше, че това ще бъде близо 50 процента. Този ход ще сложи край на почти 17-годишния престой на Грийнууд при "Червените дяволи".

Докато спекулациите около преминаването на Гринууд в Марсилия ескалираха, много от привържениците на френския отбор застанаха зад кампания, казвайки, че нападателят "не е добре дошъл“ там. Това идва повече от година, след като Грийнууд получи съдебно решение, че обвиненията срещу него за опит за изнасилване, нападение и принудително и контролиращо поведение са отпаднали.

Грийнууд, който не е играл за Юнайтед откакто беше арестуван през януари 2022 г., вероятно ще се отправи към Южна Франция, за да се опита да завърши трансфера. Въпреки потенциалната негативна реакция за трансфер, новият старши треньор на клуба Роберто Де Зерби каза, че ще подкрепи младия играч.

Той каза пред репортери: "Единственото, което мога да кажа, е, че когато играч подпише с клуба, в който работя, го смятам за мое дете. Защитавам го през цялото време, дори и да мога да му дръпна ухото насаме, ще го защитавам публично. Моите играчи са като моите синове."

85