Стана ясно кои ще напуснат ПСЖ при трансфер на Осимен


Н. Гавазов

Пари Сен Жермен обмисля варианта да се раздели с един от нападателите на тима при евентуален трансфер на нигерийския нападател Виктор Осимен. Това съобщи журналистът Бен Джейкъбс в социалната мрежа X (бивш Twitter).

Според източника, клубът обмисля възможността да продаде френския нападател Рандал Коло Муани и португалеца Гонсало Рамос. Съобщава се, че клубът е склонен да задържи Рамос, тъй като той е по-подходящ за играта на старши -треньора Луис Енрике. Коло Муани, според ръководството, може да бъде успешна продажба от финансова гледна точка, в случай на големи инвестиции на фона на интереса към Осимен.

По-рано бе съобщено, че ръководството на неаполитанския клуб е готово да се раздели с нигерийския футболист, ако бъде получена оферта от 130 милиона евро.

Припомняме, че през миналия сезон Коло Муани взе участие в 44 мача във всички турнири, в които отбеляза 12 гола и шест асистенции. Настоящият трудов договор на играча с клуба е до лятото на 2028 г. Според информация, предоставена на портала Transfermarkt, пазарната стойност на футболиста е 45 милиона евро, Рамуш е играл в 40 мача за клуба, като е отбелязал 14 гола и е направил две асистенции. Очакваната цена на футболиста според интернет портала Transfermarkt е 50 милиона евро.

125