ПСЖ победи Монпелие, но загуби Рамос и Мбапе


Н. Гавазов

Днес, 2 февруари, приключи мачът от 21-ия кръг на френската Лига 1, в който ПСЖ игра с Монпелие. Срещата се проведе на "Стад дьо ла Мосон" в Монпелие.

През първото полувреме парижани направиха поредица от пропуски. В 10-ата минута на срещата нападателят Килиан Мбапе не успя да реализира дузпа, а след 10 минути той напусна терена заради контузия, вместо него влезе Уго Екитике. В 32-ата минута ПСЖ загуби Серхио Рамос, който получи контузия в главата и бе заменен от Ренато Санчес. В 36-ата минута Лионел Меси изведе тима напред, но след това попадението бе отменено с решение на съдиите във ВАР.

Второто полувреме бе в положителен план за гостите. В 55-ата минута тимът успя да поведе с гол на Фабиан Руис. В 72-ата минута ПСЖ отбеляза нов гол - този път Лионел Меси бе точен, Фабиан Руис асистира. В 89-ата минута Арно Норден намали изоставането на Монпелие, но в оставащите минути домакините не успяха да измъкнат равенството. В 90+3-ата минута футболистът на ПСЖ Уорън Заир-Емери постави крайния резултат в срещата - 3:1 в полза на столичния клуб.

307