Барса иска да си върне Меси още през зимата


Н. Гавазов

Барселона се интересува от завръщането на аржентинския нападател на ПСЖ Лионел Меси в каталунския клуб още през януарския трансферен прозорец, според Sport.es.

По-рано президентът на испанския клуб Жоан Лапорта говори за сериозността на намеренията си относно завръщането на Меси в Барселона. В средата на октомври функционерът заяви, че ще се срещне и ще обсъди с аржентинеца евентуалното му завръщане по време на церемонията по връчването на "Златната топка" в Париж.

През лятото Барселона активира няколко финансови лоста, които им позволиха да придобият няколко играчи, за да подсилят състава. Според условията на тези сделки обаче Барселона има право да се разпорежда с печалби в съотношение 1:1 само до следващото лято, когато може да похарчи само едно спечелено евро от пет. Във връзка с това обстоятелство ръководството на клуба иска да предприеме стъпки за връщането на Меси през зимата, използвайки всички спестявания.

Този трансфер може да бъде възпрепятстван от лошите отношения между клубовете, както и от факта, че ПСЖ не искат да пуснат нападателя през зимния трансферен прозорец. Освен това от Барселона все още не са се свързали с представителите на Меси.

481