ПСЖ готви "изолатор" в клуба


Н. Гавазов

Новият спортен директор на ПСЖ Луиш Кампош ще наложи жестока политика за почистване на съблекалнята на отбора.

ПСЖ иска да обнови състава и преди всичко да освободи баласта по време на настоящия летен пазар. И френският шампион ще направи всичко възможно да осъществи намеренията си, съобщава Le Parisien. Според източника, Кампош възнамерява да изолира играчите, които отказват да изпълнят заповедта на Борда да напуснат "Парк де Пренс".

"В този момент позицията на ПСЖ е ясна: играчите, които не са част от проекта, ще трябва да напуснат. Някои се възползваха от ситуацията, край!", заяви тази седмица президентът на парижкия клуб Насер Ал- Хелайфи, показвайки сериозността на намеренията си и това, че не се шегува.  

Тази политика е нова за ПСЖ, но всъщност не е непозната за Кампош, който активно я използваше, когато работеше в Лил.

Бившият защитник на Лил Джулиан Палмери, отстранен по заповед на Кампош, който го определи като "нежелан“, защото не искаше да напусне клуба, разказа за опита си в Лил: "В ПСЖ те отиват, за да направят същото както с нас. Несъгласните футболисти ще бъдат извадени от групата, ще се преобличат в друга съблекалня, дори ще им бъде отнето мястото за паркиране... Унижението ще е пълно. Всичко ще се прави, за да ги принудят да си тръгнат възможно най-сърдечно. И ако няма оферта, те ще се опитат да намерят споразумение за прекратяване на договорите".

Според журналиста Джонатант Джонсън, който е специалист по френския футбол и разполага със свои източници в ПСЖ, шампионът на Лига 1 на практика ще изгради изолатор за излишните и несъгласните с ръководството футболисти.

Инсайдерът твърди, че Кампош иска да разреши въпроси като този с Лейвин Курзава , който през 2020 г. поднови до 2024 г. и оттогава не е влизал в плановете на нито един треньор. Друг въпрос, който търси решение е този с Мауро Икарди. Положението на Неймар е различно. Ал -Хелайфи му показа вратата, но на 1 юли договорът на бразилеца автоматично ще бъде подновен до 2027 г. и това вече е проблем, защото високата му заплата го прави практически непродаваем.

752