ПСЖ вярва, че Борусия ще се съгласи да продаде Холанд за 200 млн.


Н. Гавазов

Представители на ПСЖ смятат, че Борусия Дортмунд е готова да продаде нападателя Ерлинг Холанд за 200 милиона евро през летния трансферен прозорец, съобщава ESPN.

Борусия не иска да пусне Холанд, но 21-годишният футболист има клауза за изкупуване от 75 милиона евро, която ще влезе в сила догодина, а ПСЖ вярва, че оферта от около 200 милиона евро може да убеди Дортмунд да се съгласи на сделка. Също така Холанд ще се нуждае от голяма работна заплата и тлъст хонорар на агента,  но парижани смятат, че имат достатъчно средства.

По -рано представители на ПСЖ се свързаха с агента на нападателя Мино Райола, за да разберат дали е възможно да организира трансфера му няколко дни преди затварянето на трансферния прозорец. Пари-Сен Жермен може да използва парите, които ще получи от Реал Мадрид за Мбапе.

Припомняме, че Ерлинг Холанд се премести в Борусия от Ред Бул Залцбург през януари 2020 г. Договорът на норвежеца с "пчелите" е валиден до 30 юни 2024 г. През сезон 2020/2021 нападателят изигра 40 мача за Борусия, в който вкара 40 гола и даде 11 асистенции. Transfermarkt оценява пазарната стойност на играча на 130 милиона евро.

394