Мбапе уведоми ПСЖ, че напуска клуба след края на сезона


Н. Гавазов

Нападателят на ПСЖ Килиан Мбапе информира ръководството на клуба, че възнамерява да напусне клуба в края на този сезон, твърди The Times.

21-годишният нападател желае да продължи кариерата си в един от клубовете във Висшата лига или Ла Лига. В същото време Мбапе е фен на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп.

Реал Мадрид ще се опита да подпише с французина през следващото лято, след като испанците  не успяха да го направят сега поради икономическите последици, причинени от пандемията на коронавируса. Барселона и Манчестър Юнайтед също се интересуват от услугите на Мбапе.

Договорът на Килиан с ПСЖ е до 2022 г., което позволява на парижани да полчуат добри пари от продажбата му през следващото лято. Играчът  се премести в клуба от столицата на Франция през 2018 г. от Монако за 145 милиона евро.

През предишния сезон, в който ПСЖ стана шампион на Франция и стигна до финала на Шампионската лига, Мбапе изигра 37 мача във всички състезания, като вкара 30 гола и направи 19 асистенции. В момента нападателят е заразен с коронавирус.

603