Неймар съобщил в Барселона, че трансферът му се е провалил


Н. Гавазов

Бразилският нападател на Пари Сен Жермен Неймар е отчаян в очакването си на официалното приключване на трансфера в Барселона. Според журналиста Херрд Ромеро,  футболистът се е свързал с някои играчи на каталунския клуб и ги е информирал, че трансферът му няма да се осъществи през това лято.

Напомняме, че Барселона отправи няколко оферти за Неймар, които парижани отказаха. Последният вариант, с който ПСЖ се съгласи, бе размяната на Неймар за Иван Ракитич, Усман Дембеле и Жан-Клер Тобидо с доплащане от Барселона. Въпреки това нито ръководството на испанския гранд, нито старши- треньорът  на ПСЖ Томас Тухел успяха да убедят Дембеле да промени клубната си регистрация.

По-рано стана известно, че Неймар е изразил желание да напусне ПСЖ, а спортният директор на каталунския клуб Хавиер Бордас призна, че е постигнат напредък в обсъждането на възможното завръщане на бразилеца.

Спортния директор на ПСЖ Леонардо пък каза, че очаква нова оферта от испанския шампион.

През сезон 2018/19 бразилският нападател участва в 28 мача във всички турнири на клубно ниво, стана автор на 23 гола, както и на 13 асистенции.

Договорът на нападателя с френския клуб е валиден до 30 юни 2022 година. Неймар вече игра за каталунците  от 2013 до 2017 година.

597