Анри вярва, че може да бъде успешен треньор


Н. Гавазов

Бившият нападател на Арсенал Тиери Анри заяви, че не се отказва от треньорските амбиции след провала в Монако.

Миналата година Анри бе наречен за възможен  наследник на Арсен Венгер в Арсенал, но "артилеристите"  предпочетоха опитния Унай Емери пред най-добрия си голмайстор на всички времена.

Тиери, от друга страна, започна своята самостоятелна треньорска кариера малко по-късно, през октомври, когато замени Леонард Жардим начело на Монако. Там обаче французинът тотално се провали, спечелвайки само 4 от 20 мача. Тиери бе уволнен само след три месеца, но това не го е отказало да работи като треньор.

"Не мисля за негативното, а за положителното. Затова отидох в Монако и затова все още искам да бъда треньор. Искам да покажа, че мога да оказвам положително въздействие.

Наричайте ме луд, ако искате, но обичам футбола и вярвам, че мога да стана успешен треньор. Не мисля за преживяната болка, не мисля за провал. Не търся лесни начини. Обичам да водя хората след себе си и всичко е в моите ръце. Почувствах се по същия начин, когато се присъединих към Арсенал като играч и когато станах помощник на Роберто Мартинес в белгийския национален отбор. Това е еволюцията.

Изграждането на взаимоотношения и искреност от началото е ключът към успеха. Но трябва да разберете каква е вашата работа. Да избегнете изпадането? Да спечелите Лигата или да се класирате за Шампионска лига?

Каква е мярката за успех? Ако направите играчите по-добри, това успех ли е?В крайна сметка всеки определя резултатите, но аз също искам да подобря играчите", заяви Анри.

558