ПСЖ глоби Неймар


Н. Гавазов

Ръководството на Пари Сен Жермен ще приспадне 375 хил. евро от заплатата на нападателя  Неймар. Такъв размер глоба се предвижда за неявяването на футболиста на предсезонния лагер-сбор на отбора. Информацията е на  UOL и към момента не е потвърдена от официален източник.

Напомняме, че за решението на играча стана известно на 8 юни. ПСЖ се принуди да направи официално изявление, в което съобщи, че бразилецът не се е появил на базата на клуба.

По-късно бащата и агент на  Неймар заяви, че клубът знае, че играчът ще закъснее поради ангажименти около благотворителната си фондация. Родителят дори каза, че ПСЖ също участва в мероприятия на въпросната фондация.

Впоследствие темата заглъхна, но сега става ясно, че шампионът на Лига 1 ще глоби Неймар, който от своя страна ще се появи на сбора в понеделник.

По-рано се съобщаваше  за силното желание на Неймар да напусне френския клуб. Основният претендент за футболиста е Барселона. Според слухове, нападателят е пътувал до столицата на Каталуния, за да ускори своя преход.

423