Нант обяви за раздялата си с Раниери


Н. Гавазов

Официалният сайт на Нант обяви, че Клаудио Раниери напуска своя пост. Италианският специалист пое "канарчетата" през лятото на 2017 година, като преди това последното му работно място бе Лестър, с който стана шампион през сезон 2015/16. Раниери обаче влезе в конфликт с клубното ръководство и по-специално със собственика на клуба Валдемар Кита, който не изпълни някои от обещанията си към Клаудио.

Новината за предстоящото освобождаване на Раниери се появи още във вторник, а вчера собственикът на клуба съобщи, че клубът и специалистът са уточнили условията на раздялата.

Днес Нант потвърди тази информация.

"Искам да благодаря на президента, тъй като той ми позволи да дойда в Нант и така аз се върнах във Франция. Искам да благодаря на феновете на отбора, които бяха с нас и ни подкрепяха.

Искам да благодаря на своите футболисти, защото първата част на първенството бе отлична, даже независимо от това, че втората част се получи трудна. За мен е важно, че те показаха воя максимум. Надявам се, че Нант ще продължи да прогресира", заяви Раниери.

414