ПСЖ намери начин как да заобиколи правилата на ФФП при трансфера на Неймар


Н. Гавазов

Нападателят Неймар ще получи 300 милиона евро по условията на шестгодишен договор с ПСЖ, съобщава източник, близък до обкръжението на играча. По-рано стана известно, че френският клуб трябва да продаде играчи на стойност 110 милиона евро до 1 януари 2018 година, за да не попадне под ударите на финансовия феърплей - това са предварителните сметки, които УЕФА е изготвила на база стойността на трансфера на играча и на предполагаемата заплата и бонуси в ПСЖ.

Клубът от Лига 1 обаче намери начин да избегне неприятностите с помощта на Qatar Sports Investments. Неймар ще подпише договор с компанията и ще стане посланик на Qatar Sports Investments и на Световното първенство през 2022 година. За тази си работа нападателят ще получи 300 милиона евро, а контрактът ще е до август 2018 година. Опция за откупване на договора, каквато е практиката в Испания, няма да има, но са предвидени големи неустойки, ако бъде нарушено споразумението.

Съобщава се, че във вторник бразилецът ще премине медицински изследвания в Катар, където ще се срещне лично с президента на парижани Насер Ал Хелаифи. Към момента не е ясно там ли ще бъде подписан договорът или в Париж, но се предполага, че това ще се случи най-късно до сряда, 2 август.

По-рано се съобщаваше, че Барселона се е разбрала с Неймар да участва в трите мача на отбора от американското турне, след което да завърши трансфера си в ПСЖ.

 

185