ПСЖ готви стартово предложение за Алексис Санчес


Н. Гавазов

ПСЖ готви да представи стартово предложение за покупка на нападателя на Арсенал Алексис Санчес, след като по-рано френският клуб се договори с чилийския национал. Напомняме, че второто място в Лига 1 през миналия сезон и липсата на пробив в евротурнирите накараха босовете на парижани активно да потърсят начин за подсилване на отбора през този трансферен прозорец. Според различни източници, в дадения момент президентът на парижани Насер Ел Хелайфи лично се труди над трансфера на нападателя на Барселона Неймар на стойност 222 милиона евро, а паралелно с това спортният директор на клуба Антеро Енрике се занимава с преговорите със Санчес.

Както е известно, в петък Енрике проведе среща с Алексис и агента на играча Фернандо Фелисевич в разкошния хотел Royal Monceau в самия центът на френската столица. Журналистите дори разбраха, че чилиецът и приятелката му са се установили в стая номер "8", а пребиваването на играча е поето от френския клуб. Според информациите, резултатът от петъчната среща е положителен - страните са успели да се договорят по огромна част от въпросите и на практика Санчес е съгласувал условията на личния си договор с парижани. Футболистът ще получава във френската столица по 350 000 паунда на седмица, като при определени условия тази сума ще достигне 400 000 паунда.

Сега ПСЖ се готви да започне преговори с Арсенал за размера на компенсацията за 28-годишния играч от националния отбор на Чили, чийто контракт изтича след 12 месеца. Стартовата оферта на парижани ще е в размер на 45 милиона евро. Според запознати със ситуацията, лондончани ще отклонят това предложение. Към момента остава неясно до къде ще стигнат парижани в опитите си да подпишат с чилиеца, но не е изключено французите да отправят втора оферта от 50 милиона евро, след което д спрат, изчаквайки да изтече контракта на Санчес с Арсенал. При това положение футболистът ще получи еднократно 22 милиона евро през следващото лято, т.нар. бонус "лоялност", за това, че е спазил уговорката си да се присъедини към парижани.

За Арсен Венгер вече е очевидно, че Санчес няма да подпише нов контракт и вариант с продажба на Алексис на ПСЖ е за предпочитане пред това играчът да се отправи в конкурента от Висшата лига Манчестър Сити. Впрочем, ПСЖ разполага с голям жокер за оказване на натиск върху Арсенал. Мениджърът на "артилеристите" се намира в прекрасни отношения с Ел Хелайфи, благодарение на което Венгер от няколко години си сътрудничи с телевизионните канали Al Jazeera и beIN Sports, откъдето всеки сезон получава по 1.5 милиона евро.

 

224