Лион: Арсенал е готов да плати за Лаказет


И. Ангелов

Президентът на Лион Жан Мишел Ола призна, че от Арсенал имат готовност да покрият цената на нападателя Алешандре Лаказет. Отборът от Лига 1 призна за интереса на Арсен Венгер, който от години следи стрелеца, но цената на футболиста остава по-висока от 46 милиона лири, повече от всяка друга покупка на Арсенал в историята. L'Equipe цитира:

"Аз не бързам да продавам Алешандре. Винаги има опцията Атлетико да го закупи на 1-ви януари 2018-та. Аз трябва да послушам и какво иска Алешандре. 

"Аз се видях с Арсен на мача между Франция и Англия. Бях със съветника Жерар Улие и разбрах, че Венгер каза на Жерар, че Арсенал ще има интерес към играча. Но е рано да кажем, че нещата ще се случат. Не можем да позволим на такъв играч да напусне без заместник. Тук говорим за цена в границите 50-60 милиона евро (43.7-52.5 милиона лири).

"Арсенал е готов да плати цената. Всеки знае, че Атлетико щеше да заплати 53 милиона евро плюс 12 милиона в добавки. Това са 65 милиона. Директорите в Арсенал са наясно с това. Цената за играч, който вкарва 25 до 30 гола, понякога и повече, ще е такава.

"Но, честно, аз не съм мислил за Арсенал до момента, защото мисля, че Алешандре ще иска да остане след този случай с Атлетико."

183