Президентът на ПСЖ: Съдиите трябва да съответстват на нивото


Н. Гавазов

Президентът на ПСЖ Насер Ал Хелайфи сподели мнение за срещата с Барселона от осминафиналите на Шампионска лига, в която парижани претърпяха истинска катастрофа за 1:6 и отпаднаха от турнира.

"Чувствам тъга и гняв, защото не отговорихме на очакванията на нашия проект. Като президент на клуба аз моля за прошка феновете, които подкрепят ПСЖ. Разбирам тяхното разочарование, но сега трябва да демонстрираме солидарност", заяви Ал Хелайфи.

"Спортът може да нанесе силни негативни и позитивни емоции. Разбира се, ние предпочитаме славни победи, но когато се случват победи е нужно да се държим зряло, трябва да покажем характер. В това, което се случи в Барселона, има елемент на ирационалност, но ние започнахме да анализираме причините за отпадането", каза още президентът.

"Такова отпадане не може да внесе корекции в нашия проект. Ние ще продължим движението си напред, ще продължаваме да влагаме същите усилия, защото вярваме в нашите амбиции, вярваме в резултатите. Каквито и трудности да ни поднесе живота, ние няма да се отклоним от нашия път", продължава функционерът.

"Винаги съм казвал, че имаме дългосрочен проект. Знаем, че пътят към Шампионска лига е много дълъг за отборите, които идват с нови проекти и променят цялата установена йерархия на отборите. Видяхме колко време отне това на другите клубове, така че ние няма да се откажем от проекта заради една загуба. Това значи да предадем феновете, които толкова страстно обичат клуба. Никой не може да отнеме това, което направихме за ПСЖ за последните 6 години. Построихме нова крепост на картата на европейския футбол. Тези мачове с Барселона трябва да ни направят по-силни", добави Ал Хелайфи.

"Ние по никакъв начин не искаме да се занимаваме със съдийството. Не успяхме да проведем правилно последните осем минути. По принцип, аз не говоря за съдиите. Но не мога да престана да мисля, че изходът на мача можеше да бъде друг, ако съдийството бе по-далновидно. Залозите растат на по-късните етапи на турнира и реферите трябва да отговарят на това. Няма място за нервност", споделя босът.

"Всички видяха, че Ди Мария трябваше да получи дузпа, което щеше да ни позволи да направим резултата 3:2 и може би щяха да паднат всички въпросителни. Не говоря за това, че нямаше никаква дузпа на Суарес в края на срещата", завърши президентът.

 

402