Фодън отбеляза ролята на Хаселбанк за победата над Швейцария


Н. Гавазов

Полузащитникът на Манчестър Сити Фил Фодън призна бившия нападател на Челси Джими Флойд Хаселбанк ​​за ролята му в победата на Англия след изпълнение на дузпи над Швейцария.

Британците успяха да пречупят съпротивата на Швейцария на четвъртфиналите на Евро 2024 само след изпълнение на дузпи, а основоположниците на футбола реализираха и петте си опита.

Фодън вижда това като заслуга на Хаселбанк, един от помощниците на старши -треньора на Англия Гарет Саутгейт. Джими Флойд специално работи с играчи при тренировка на дузпи.

"Джими работи усилено с нас върху дузпите след тренировка, в случай че се стигна до изпълнение на дузпи.

Играчите просто бяха пълни с увереност, вкарвайки топката в мрежата.

Джими има много футболен опит и си знае нещата. Той работи с няколко от нас след тренировка на дузпи.

Когато за първи път попаднах в отбора на Англия, почувствах, че изпълняваме твърде много дузпи и нямаме специален треньор, който да го прави.

Сега имаме Джими, който да го направи, а ние просто отправяме по няколко удара наведнъж и не ставаме твърде трудни. Избери токата и стреляйте. Вършим страхотна работа извън терена.

Чувствам, че имаме по-добър баланс в момента. Помага, когато имаш едни от най-добрите изпълнители на дузпи в света като Айвън (Тоуни) или Коул (Палмър), които изглежда никога не пропускат.

Не чувствам, че дузпите са лотария. Посвещаваме време и усилия на това. Не искаме да играем на лотарията, искаме допълнителните един или два процента да са в наша полза“, заяви Фодън.

108