Дешан: Испания доказа, че е много добър отбор


Н. Гавазов

Старши -треньорът на френския национален отбор Дидие Дешан говори за отпадането на своя национален отбор след загубата на мача с Испания (1:2) в полуфиналите на Европейското първенство 2024.

"Днес Испания доказа, че е много добър отбор. Имахме късмет да открием резултата, но съперникът ни създаде проблеми, защото владееше по-добре топката. Днес Испания показа уменията си. Малко закъсняхме и вероятно не бяхме толкова свежи, което доведе до някои технически грешки, особено в офанзивното ни изграждане. Не вървяхме напред достатъчно често, така че стигнахме там, където трябваше.

Трябваше да бъдем възможно най-спокойни и да уцелим целта. Това е, което ни липсваше. Въпреки това стигнахме до полуфинала и намерихме начин да вкараме, благодарение на Коло Муани. Разбира се, щеше да е по-добре, ако бяхме толкова ефективни, колкото бяхме преди“. цитира RMC Sport думите на Дешан.

Дешан коментира и думите на Оливие Жиру, че възнамерява да се оттегли от националния отбор: "Щеше да е по-добре, ако той можеше да има лебедова песен на финала в неделя. Искам да му благодаря за всичко, което направи за отбора“.

На финала на Европейското първенство през 2024 г. отборът на Испания ще срещне победителя от двойката Нидерландия-Англия, който ще играе във втория полуфинал. Срещата ще се състои днес, 10 юли.

Европейското първенство в Германия е от 14 юни до 14 юли. Настоящият шампион е отборът на Италия, който победи отбора на Англия във финала на Евро 2020 (1:1, 3:2 пен.). Най-титулуваните евроотбори са Германия и Испания, които са печелили турнира по три пъти.

101