Куман: Представихме се отлично


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Нидерландия Роналд Куман коментира победата над Турция и класирането за полуфиналите на Евро 2024.

“Представихме се отлично. Ако Мемфис Депай беше вкарал още в първата минута, всичко щеше да е различно. Турците постепенно започнаха да се защитават по-добре. Ние продължихме да сме активни, но ни стана по-трудно да пробиваме. Те усетиха това и взеха надмощие.

Изненадах се в ситуацията преди изравнителния гол, когато Дензъл Дъмфрис остави топката да излезе в корнер. Помислих си: “Какво прави той?" Но истината е, че ако имахме повече играчи със сърцето на Дензъл, щяхме да сме още по-добри. В края спечелихме с малко късмет. Често ни критикуват, че не проявяваме характер, но днес наистина не се предадохме до последно.

Полуфиналът с Англия? Те разполагат с много добри футболисти, но същото важи и за нас. Дортмунд е по-близо до Нидерландия, може би и това ще има значение. Никой не очакваше от нас да стигнем дотук. Още не сме се срещали с най-силните, но се надявам да ни предстоят два мача до края на турнира", заяви Куман.

124