Де ла Фуенте: Нарушението на Кроос заслужаваше червен картон


Н. Гавазов

Старши -треньорът на испанския национален отбор Луис де ла Фуенте коментира епизода с фаула на германския полузащитник Тони Кроос срещу испанеца Педри след победата над германците (2:1 д.в.) в четвъртфиналния мач от Евро 2024 .

"Педри получи много силен удар и наказанието за това можеше да бъде различно. Но няма да използвам това като извинение, ако един излезе, друг трябва да играе. Всичките 26 играчи са готови. Педри изпитваше болка. Мисля, че нарушението на Кроос заслужаваше червен картон.

Педри ще продължи да бъде полезен – ако не на терена, то извън него. В мачове като този, когато е заложено много, трябва да използваш целия си арсенал. Нямам оплаквания от германския отбор“, заяви Де ла Фуенте.

Припомняме, че фаул на германския халф Кроос в началото на мача доведе до факта, че халфът на испанския отбор Педри се контузи и няма да играе в оставащите мачове от турнира. Реферът Антъни Тейлър не показа нито жълт, нито червен картон на нарушителя.

Имайте предвид, че националните отбори на Испания и Франция ще играят на полуфиналите на Евро 2024. Срещата им ще се състои на 9 юли.

167