Италия се спаси в 98 минута с Хърватия (видео)


И. Ангелов

Хърватия се провали срещу Италия за второто място във втора група на Евро 2024 след като бе на път да се възроди след загуба и равенство в състезанието до тук, и благодарение на легендарния Лука Модрич днес тимът поведе, но допусна съперника да атакува до края и пострада в последната 98-ма минута за 1:1 и Дзакани доведе отбора си до второто място.

До почивката днес хърватите доминираха с топката, но Италия изглеждаше в контрол на ситуацията. И двата тима не показваха достатъчно качество в предни позиции, особено нещата не се получаваха за хората пред Модрич.

Така в 52-ата минута именно пред него се отвори възможност да поеме отговорност когато Крамарич нацели ръката на Фратези и ВАР отсъди дузпа. Модрич застана зад бялата точка и Донарума хвана ъгъла и спаси, но само след 60 секунди при центриране Модрич се поправи за да завърши от близо с левия крак за 1:0.

Мигновено сякаш всичко на терена се промени и Италия наложи здрав натиск и увеличи броя удари. Към края и в добавеното време обаче Хърватия накъса играта и насъбра картони за да наруши плана на съперника, и това се получаваше до последната секунда на мача когато в една контра Калафиори изведе Дзакани под ъгъл и той фалцира топката в далечния ъгъл за 1:1.

Така Италия взима 4 точки под Испания с 9, Хърватия остава трета с 2 точки и Албания остава на дъното в групата с 1 т.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



493