Време е Англия да се съвземе


Н. Атанасов

Англия – Словения
Стадион: "Райн Енерги“, Кьолн
Дата: 25.06.2024 г.
Час: 22:00

Почти 60-годишната прокоба продължава да тегне над фаворита на букмейкърите на Евро 2024 – Англия. "Трите лъва“ загубиха финала на последния форум, отстъпвайки след дузпи от действащия първенец Италия. Англичаните са отпадали четири пъти в групите на европейски първенства – 1980, 1988, 1992 и 2000 г., но сега играчите на Гарет Саутгейт са пределно мотивирани да вземат поправителния и да вдигнат трофея "Анри Делоне“.

До момента обаче албионците не оправдават високите очаквания. В първия си двубой от Евро 2024 англичаните надиграха трудно с 1:0 Сърбия, а след това завършиха 1:1 с Дания, като отново не убедиха.

Словения се класира за втори път в историята си на европейски футболни финали, като дебютът на балканската държава беше през 2000 г. В първия си двубой от Евро 2024 играчите Матяж Кек направиха 1:1 с Дания, като срещата предложи много красив и интензивен футбол, с положения пред двете врати.

След това словенците бяха попарени след изравнителен гол в последната секунда за крайното 1:1 със Сърбия.

Сега балканците трябва да се опитат да направят подвиг срещу Англия, за да могат да се надяват да продължат в елиминационната фаза.

Прогноза: Англия – Словения 3:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Словения (Матяж Кек)
 
Облак
   
Карничник
Друкушич
Бийол
Янжа
Стоянович
Черин
Елзник
Млакар
Шешко
Шпорар
Гордън
Кейн
Сака
Галахър
Райс
Белингам
Гомес
Гехи
Стоунс
Уолкър
   
Пикфорд
 
Англия (Гарет Саутгейт)

Прогноза: Англия - Словения 3:0

290