Три от три за домакина на Евро 2024


Н. Атанасов

Швейцария – Германия
Стадион: "Дойче Банк Парк“, Франкфурт на Майн
Дата: 23.06.2024 г.
Час: 22:00

Швейцария започна с победа с 3:1 над Унгария участието си на Евро 2024. След това четвъртфиналистите от предишното европейско първенство завършиха 1:1 с Шотландия. В момента играчите на Мурат Якин има 4 точки и са на 2-ро място в класиране, като със сигурност продължават напред в надпреварата. При успех над домакина Германия "кръстоносците“ ще спечелят група "А“.

Най-доброто представяне на алпийската държава е от последния шампионат, когато швейцарците достигнаха до 1/4-финал, а сега със сигурност гледат за по-напред.

Германия се наложи над Шотландия с 5:1 в откриващия мач от Европейското първенство. След това дойде и втори успех за Бундестима, като този път хората на Юлиан Нагелсман сразиха с 2:0 Унгария. Така Манфата си осигури участие в следващата фаза, но целта пред германците е да спечелят своята група "А“, което да им гарантира по-благоприятен съперник на елиминациите.

Въпреки, че има три титли от европейски първенства последната е от 1996 г. След това Германия на два пъти отпадаше в груповата фаза (2000 и 2004 г.), през 2008 г. загуби финала от Испания, на предходните три турнира достигна два пъти до полуфиналите (2012 и 2016 г.) и веднъж на осминафинал (2021 г.). Германия е и рекордьор по участия на еврофинали – общо 14, като всички са поредни.

Прогноза: Швейцария – Германия 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <

Стартови състави

Германия (Юлиан Нагелсман)
 
Нойер
   
Кимих
Рюдигер
Та
Мителщад
Джан
Крос
Сане
Гюндоган
Мусиала
Фюлкруг
Шакири
Ндойе
Варгас
Ебишер
Джака
Фролер
Видмер
Родригес
Аканджи
Шер
   
Зомер
 
Швейцария (Мурат Якин)

Прогноза: Швейцария - Германия 1:2

330