Куман: Винаги е трудно да играеш срещу отбори като Франция


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Нидерландия  Роналд Куман коментира равенството 0:0 с Франция от втория кръг на груповата фаза на Евро 2024.

    “Разбира се, резултатът е леко разочароващ, но ако мислим за цялата игра в някои части ние губихме притежанието на топката, когато не трябваше и това не беше страхотно. Имаше твърде много пространство между линиите и можехме да се справим по-добре през второто полувреме. Не мога да кажа, че се чувства като победа. Можеше да победим и да отбележим голове.

Нямахме чак толкова много възможности, но си представям, че Франция могат да са толкова щастливи от резултата, колкото сме и ние. Винаги е трудно да играеш срещу отбори като Франция. Искахме да играем нашия футбол и да бъдем дръзки, но не можем да губим топката, както го правихме тази вечер.

Нуждаем се да бъдем по бързи в начина, по който реагираме и създаваме повече възможности отпред. Ние сме отбор, който има нужда още да расте", заяви Куман.

Припомняме, че след два кръга от груповата фаза на Евро 2024 отборът на Франция спечели четири точки и е на второ място в Квартет D. На първо място е нидерландският национален отбор, който също има четири точки.

В 3-ия кръг на груповата фаза на Евро 2024 отборът на Франция ще играе с Полша, а Нидерландия ще играе с Австрия.

145