Кек: Насочваме мислите си съм Англия


Н. Гавазов

Старши-треньорът на националния отбор на Словения Матияж Кек коментира равенството 1:1 със Сърбия в мач от втория кръг на груповата фаза на Евро 2024.

"Показахме, че заслужаваме да сме на Европейското първенство. Футболът може да бъде жесток, но съм сигурен, че този отбор ще получи своето изкупление. Изиграхме смел и честен мач срещу силен съперник, и това ще влезе в историята на словенския футбол. Знаехме, че тимът на Сърбия е опасен при статичните положения. Понякога ни липсваше концентрация, но въпреки това аз съм горд с играчите и с невероятните им сърца.

Сега ще се подготвим за последния мач от групата. Насочваме мислите си съм Англия. Те са определен фаворит, но така беше и с датчаните и сърбите. Така че трябва да вдигнем главите си и да се подготвим. Трябваше да сменим Бенямин Шешко, защото получи крамп. Това ни коства проблеми във въздушните двубои. Успяхме да имаме контрол в 95 минути, пропуснахме последната. Нашата защита действа наистина добре. Трудно е след такъв резултат, но това може да сплоти отбора и сме привилегировани, че имаме такава подкрепа. Младите ни футболисти са обещание за бъдещето на словенския футбол", заяви Кек.

156