Саутгейт оцени шансовете на Англия на Евро 2024


Н. Гавазов

Старши -треньорът на Англия Гарет Саутгейт оцени шансовете на отбора си на Европейското първенство през 2024 г. в Германия.

"Вече пет-шест години показваме стабилна игра. Мисля, че сме в челната петица в света през последните пет години, защото постоянно постигаме добри резултати. Сега имаме опит от големи мачове в плейофите, което ни помага много.

Освен това нашите играчи натрупаха добър опит в победите на клубно ниво, така че ние сме един от онези отбори, които искрено вярват, че могат да победят всеки. Много често отборите уверяват, че ще спечелят, но не го подкрепят с нищо.

Думите ни се потвърдиха с дела, бяхме на един удар от титлата европейски шампион, така че знаем, че всичко е възможно. Това е един вид психологически пробив. Сега трябва да направим една крачка напред“, заяви Саутгейт.

На последното Европейско първенство отборът на Англия стигна до финала на турнира, където загуби от отбора на Италия с резултат 1:1 (2:3 дузпи). На Мондиал 2018 тимът на Саутгейт зае четвърто място, като загуби от Белгия в мача за третото място (0:2). На Мондиал 2022 в Катар британците бяха елиминирани на четвъртфиналите от отбора на Франция (1:2).

211