Кейн: Имаме шанс да влезем в историята


Н. Гавазов

Английският нападател Хари Кейн сподели очакванията си за финала на Евро 2020 срещу Италия на "Уембли".

"Фактът, че финалът ще се проведе на "Уембли", прави това събитие още по-значимо. Феновете ни ще пеят и ще ни подкрепят - атмосферата ще бъде незабравима! Така че няма по-добро място, където да спечелим втория си трофей. Това е най-важният момент в историята на страната. Емоциите ще бъдат поразителни - уверен съм, че ще се наложи и да се изнервите. Просто трябва да излезете на терена, да се захраните с енергията на трибуните и да се възползвате максимално от нея.

Да не забравяме, че през 1966 г. Англия стана световен шампион и това бе толкова значително постижение за отбора и цялата страна. Феновете ни осигуряват топла подкрепа на всички турнири, опитвайки се максимално да накарат отбора да успее. На Евро 2020 всичко е абсолютно същото.

Имаме шанс отново да влезем в историята. Да покажем на родителите и семейството ни каква е Англия на финала, защото те никога не са я виждали на живо. И мисля, че така ще е в цялата ни страна. Разбира се, това е специален момент. Ако успеем да завършим работата и да спечелим, тогава ще останем в историята до края на живота си. Сериозен тест, но трябва да се справим с него", заяви Кейн.

299