Джака отписа Испания, чака Англия на полуфиналите


Н. Гавазов

Капитанът на швейцарският национален отбор Гранит Джака коментира победата над Франция при изпълнение на дузпи в 1/8-финалите на Европейското първенство. Халфът бе обявен за най-добрия играч на мача.

"Някъде около 68 минута, когато французите имаха корнер, погледнах часовника си и казах на Ян: "Трябва да се събудим“. Оставаха ни около 25 минути. След 3: 1 знаех, че ако вкараме втория, все пак имаме шанс да изравним резултата. Бяхме по-добрият отбор и искахме да спечелим този мач в продълженията. В резултат нашият страхотен вратар спаси дузпа.

Искам да благодаря на целия екип и най-вече на нашия треньор, който толкова много се грижеше за нас и инвестира толкова много в нас и в крайна сметка му върнахме със същата монета.

Имаме нощ, в която трудно можем да забравим за това, което успяхме да постигнем и ще го отпразнуваме. Още на следващия ден ще пътуваме със самолет за Санкт Петербург и ще се съсредоточим изцяло върху подготовката за следващия мач. Срещу Испания ще бъдем в отлична форма, за да срещнем Англия на полуфиналите“, заяви Джака.

Напомняме, че швейцарците достигнаха до четвъртфиналите на голям турнир за първи път след Световното първенство през 1954 година.

409