Рууни обясни защо Фоден не играе както в Ман Сити


Н. Гавазов

Легендата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни обясни защо халфът Фил Фоден не може да играе за Англия по начина, по който го прави за Манчестър Сити.

21-годишният Фоден си осигури възможността да започне Евро 2020 с отбора на Англия с брилянтната си игра в края на сезона за Сити.

Въпреки това, засега  Фоден не изглежда добре на турнира, а Рууни обяснява това с факта, че Фил трябва да играе необичайна за себе си, която е по-подходяща за Джак Гриалиш или Джейдън Санчо.

"Сити изгражда играта си в далечната третина  от терена. Именно там разиграват топката. И Фоден не е дрибльор, а играч, който играе с добри кратки подавания и излиза на добри позиции. В Сити той може да го направи благодарение на движението на играчите около него.

Когато Фоден е с топката, можете да видите как Кевин Де Брюйне се отваря за пас в централната зона, Кайл Уокър тича около него по фланга, а Бернардо Силва и Риад Марез обикалят наоколо и всичко се случва със скорост.

С няколко подавания над пет метра Сити създава пространство за Фоден, който може да продължи да играе като номер 9 или 10. В същото време в Англия той е леко изолиран по крилото и когато получи топката, това се случва бавно и партньорите около него не се движат добре.

В резултат на това той трябва да дриблира и ако е така, защо да не използва Грилиш и Джейдън Санчо - двама играчи, които са по-добри в дриблирането?", заяви Рууни.

280