Драматичен успех на Нидерландия над Украйна (видео)


И. Ангелов

Нидерландия прие Украйна във втората среща от трета група на Евро 2020. Днес на "Йохан Кройф Арена" домакините водеха с два гола, но допуснаха противника да се върне до равенство преди късен гол да доведе до успеха с 3:2. Така Нидерландия застава на второ място след по-ранната победа на Австрия над Македония с 3:1.

В първото полувреме домакините от Амстердам доминираха във владението и положенията, особено след като само след 10 минути игра Марлос бе заменен принудително за тима на Андрий Шевченко. Дъмфрис обаче бе най-близо до гол срещу Бушчан, докато вратаря отрази и опасен удар на Вайналдум за да запази 0:0 до полувремето.

След почивката Вайналдум откри в 52-ата минута когато Дъмфрис центрира опасно от дясно и вратарят изби към дъгата, а там Вайналдум засече за 1:0 на празна врата. 6 минути след това Вегхорст вкара за 2:0 в една ситуация, в която Дъмфрис може би пречеше на вратаря, но ВАР отсъди голът да остане.

В 75-ата минута Андри Ярмоленко вкара изключително красиво попадение от дъгата като фалцира топката в далечния ъгъл за 2:1. Само Шевченко с 48 гола има повече за Украйна от Ярмоленко - 41. 

В 79-ата минута Малиновски центрира в полето и Яремчук с глава вкара в далечния ъгъл за 2:2, което принуди Нидерландия да се хвърли в нападение. Така в 85-ата минута срещата реши Дъмфрис, който се включи при подаване на Аке за удар с глава в обсега на Бушчан, който изби в мрежата си за 3:2.

Срещата ще се отчете и с историческо постижение, след като сега никой мач в историята на Европейските първенства не е продуцирал толкова голове след 0:0 на почивката.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



390