Анонс на 24-ти кръг на Лига 1


Н. Атанасов

Монако - Бастия
Стадион: "Луи II", Монако
Дата: 02.02.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Никола Рейнвил


Монако допусна първа загуба от началото на месец ноември насам, която сложи край на серията от 9 шампионатни срещи на "монегаските" без поражения, в която тимът от Княжеството записа пет победи и четири ремита. Играчите на Леонардо Жардим бяха категорично надиграни при гостуването си на сензацията в Лига 1 Анже с 3:0. Въпреки поражението, Монако запаси 2-ото място във временното класиране с актив от 39 точки. За настоящия двубой с травми за домакините са Бахлули, Лемар, Туалан, Кавалейро, Ечиежиле, Си и Туре.

Непредвидимият състав на Бастия пък записа трета поредна победа като домакин. Този път жертвата на "Арман Сезари" без 7-кратният първенец Олимпик Лион. Клубът от остров Корсика надигра своя съперник с минималното 1:0, а след успеха играчите на Гислен Принтан се отдалечиха от опасната зона и в момента заемат 13-та позиция с 28 точки. За тежкото гостуване на Монако с травми са Раманж, Ромейн и Джику, а наказани са Айите, Каюзак и Фофана.

Прогноза: Монако - Бастия 2:0


Монпелие - Олимпик Марсилия
Стадион: "Стад де ла Мусон", Монпелие
Дата: 02.02.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Тони Шапрон


Отборът на Монпелие победи с 4:0 като гост Газелек Аячо в мач от предишния 23-ти кръг на Лига 1 и сложи край на поредицата от четири последователни поражения. Така новият наставник Фредерик Хантц стартира кариерата си начело на южняците с категорична победа, а Монпелие излезе от опасната зона и вече е с 25 точки на 17-а позиция. За настоящия двубой с контузии за тима от едноименния град са Сансон, Ласне, Марво и Журден, а Конре е наказан.

Олимпик Марсилия за пореден записа равенство у дома, като стигна до точката в домакинството си на Лил. Играчите на испанската легенда Мичел стигнаха до хикса в 6-ата минута на добавеното време с попадение на Антоан Рабияр, макар преди това да бяха останали с 10 човека на терена, след като звездата Бачуай бе изгонен. Така Олимпик записа 10-ти пореден мач без загуба, но 7 от тези срещи са равенства, а последната победа на ОМ у дома бе през септември месец миналата година. Отборът събра актив от 31 точки и е на 10-ото място в класирането. Гостуването на Монпелие пропускат наказаният Бачуай и контузените Диара, Менди и Окампос.

Прогноза: Монпелие - Олимпик Марсилия 1:1

 

Гингам - Троа
Стадион: "Рудуру", Гингам
Дата: 03.02.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Жером Мигелгори


Гингам постигна втора поредна победа. Играчите на Жослен Гурвенек се наложиха с 2:1 над предпоследния Тулиза, като по този начин "червено-черните" се отдалечиха от зоната на изпадащите. Гингам заема 14-та позиция в таблицата с 27 точки, което е на 4 от първия от отборите под чертата. За настоящия двубой контузени са Де Пау и Самаса.

Троа не успя да се възползва от импулса на първата победа в Лига 1, която тимът постигна преди седмица при визитата си на Лил с 3:1 и новакът загуби с 0:1 като домакин на Нант последния си мач от шампионата. Троа е еднолично закотвен на последното 20-то място в колоната с актив от едва 11 точки, което е на цели 14 от спасението. За гостуването на Гигнам с травми са Ринкон, Лакур, Коне и Н'Диайе.

Прогноза: Гингам - Троа 2:0


Нант - Газелек Аячо
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 03.02.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Саид Енжими


Нант няма загуба вече в 9 последователни кръга в Лига 1. В тази поредица от срещи "канарчетата" записаха 7 равенства и 2 победи. Преди няколко дни играчите на Мишел дер Закарян се наложиха с минималното 1:0 при визитата си на последния в класирането състав на Троа, а с постигнатия осми успех за кампанията Нант има 32 точки и заема 9-ото място в колоната. Отсъстващи за клуба от Западния бряг са Джиджи, Алеге и Ронжие.

Газелек Аячо пък записа втора поредна загуба след като преди седмица бе прекъсната серията от 11 поредни мача без поражение. Този път корсиканци бяха размазани у дома с 4:0 от борещия се за оцеляване състав на Монпелие. Тежкият резултат смъкна футболистите на Тиери Лорей на 16-ото място с актив от 26 точки, което е на 3 от опасната зона. За гостуването на Нант единственият контузен е Пуйол.

Прогноза: Нант - Газелек Аячо 1:1


Лил - Каен
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 03.02.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Стефан Йоем


Лил записа пети пореден мач без победа, след като в последния си двубой в Лига 1 "кучетата" изтърваха трите точки в 96-ата минута при гостуването си на неуверения у дома Олимпик Марсилия. Така възпитаниците на Фредерик Антонети добавиха само 1 точка на сметката си, като продължават да не са особено далеч от зоната на изпадащите. Северняците заемат 15-то място с 26 пункта. С травми за Лил са Баша и Майнан.

Каен пък записа втори пореден успех в първенството, който отново намести нормандците в Топ 5 на временното подреждане. Каен се наложи с 2:0 над амбициозния състав на Ница и така футболистите на Патрис Гаранд вече имат 36 точки на сметката си, заемайки 5-ата позиция. За гостуването на Лил с контузии са Делпласе, Базил, Да Силва и Войсен.

Прогноза: Лил - Каен 2:2


Ница - Тулуза
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 03.02.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Франсоа Летешие


Серията от две поредни победи на Ница в Лига 1 приключи, след като в предишния кръг "орлетата" инкасираха поражение с 2:0 като гости на Каен, който е пряк конкурент в битката за Топ 5 в крайното класиране. Въпреки загубата, играчите на Клод Пюел остават в челото на подреждането, намирайки се на 4-то място с актив от 36 точки. За настоящия двубой аут за тима от Лазурния бряг са Пупле, Траоре, Ле Биан и Плеа.

Тулуза пък допусна трета поредна загуба в шампионата. Този път "виолетовите" отстъпиха у дома с 2:1 над Гингам. Така хората на Доминик Арибаж продължават да се намират на предпоследното 19-то място в колоната с 20 точки на сметката си, което към настоящия момент е на 5 от спасението. За тежката визита край бреговете на Средиземно море с травми са Яго и Канай-Бийк.

Прогноза: Ница - Тулуза 2:0


Олимпик Лион - Бордо
Стадион: "Жерлан", Лион
Дата: 03.02.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Фреди Футрел


Разочароващото представяне на действащия вицешампион Олимпик Лион продължава. В предишния кръг "хлапетата" инкасираха седма загуба в последните си десет мача в Лига 1. Този път играчите Брюно Женесио отстъпиха с 1:0 при визитата си на Бастия. Така 7-кратните шампиони на Франция дори се свлякоха до втората половина на класирането, където заемат 11-то място с 31 точки. Фекир, Фофана и Бакари Коне пропускат предстоящата среща.

Отборът на Бордо размаза с 4:0 Рен в предишния кръг. Жирондинците не срещнаха никаква съпротива от гостите, особено през втората част, и заслужено стигнаха до категоричния успех. Два гола заби Шейх Диабате, а по един добавиха Диего Ролан и Тома Туре в края на двубоя. Така възпитаниците на Вили Саньол вече имат 33 точки, които им отреждат 7-то място. Проблемите за Бордо са свързани с препълнения лазарет, тъй като с травми са Жусие, Лефебър, Морис-Белай, Телин, Маулун, Сане, Пабло, Гайич, Карасо и Сертич, а наказани са Бийого Поко и Палоа.

Прогноза: Олимпик Лион - Бордо 3:2


Реймс - Анже
Стадион: "Огюст Делон", Реймс
Дата: 03.02.2016 г.
Час: 20:00
Съдия: Антони Готие


Реймс продължава да затъва в колоната, след като в предишния кръг тимът записа седми пореден двубой в шампионата без победа. Този път играчите на Оливие Геган отстъпиха с 2:0 при визитата си на Лориен, а след това поражение Реймс е под чертата, заемайки 18-то място с актив от 23 точки. С контузии преди настоящия двубой са Сейбачо, Вебер, Ндом, Було, Родригес, Кией и Конте.

След двете поредни загуби като гост, сензацията в Лига 1 Анже отново се върна на победния ход. Новаците спечелиха с категоричното 3:0 домакинството си на Монако и така селекцията на Стефан Мулен събра 37 точки на сметката си, които отреждат на Анже 3-ото място във временното класиране. За гостуването на Реймс с травми са Андро, Ориак, Оделин и Доре.

Прогноза: Реймс - Анже 0:1

 

Рен - Сент Етиен
Стадион: "Рю дю Лориен", Рен
Дата: 04.02.2016 г.
Час: 22:00
Съдия: Беноа Мило


Серията от шест поредни кръга без загуба за Рен приключи най-безславно, след като в предишния кръг бретанци бяха разбити с 4:0 при гостуването си на Бордо. Така Рен инкасира и първо поражение под ръководството на наскоро назначения треньор Ролан Курбис. В момента "червено-черните" са 6-ти с актив от 34 точки. С контузии в щаба на домакините са Гюркюф, Педро Енрике, Баал и Каваре, а Диане е наказан.

Сент Етиен пък допусна десета загуба за сезона, след като в предишния кръг "зелените" за поредна година не успяха да се справят на собствен терен срещу хегемона ПСЖ. Играчите на Кристоф Галатие паднаха с 2:0 от столичани, а поражението смъкна Сент Етие на 8-ото място в таблицата с 33 точки. За гостуването на Рен с травми са Перен, Полома, Хамума, Асу-Екото, Клер и Берич.

Прогноза: Рен - Сент Етиен 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
264