Анонс на 29-ти кръг на Лига 1


F.

Ница - Гингам
Стадион: "Алианц Ривиера", Ница
Дата: 13.03.2015 г.
Час: 21:30
Съдия: Беноа Мило

Ница записа трета поредна загуба и общо шести мач без успех в предишния кръг. Този път "орлетата" отстъпиха с 2:1 като гост на Бастия, а лошата серия, в която водения от Клод Пюел тим изпадна напоследък, го смъкна 15-то място с актив от 34, което към настоящия момент е на 5 точки първия отбор под чертата, а само допреди няколко кръга клубът от Лазурния бряг бе в първата половина на класирането. За настоящия двубой отсъстващи в състава на Ница са цял куп играчи в лицето на контузените Палун, Бодмер, Дигар, Пентекот, Траоре и Дел, а Юсерик, Диавара и Пюел са наказани.

Подобно на своя настоящи съперник, Гингам също записа трета поредна загуба в Лига 1 преди по-малко от седмица. Действащият носител на Купата на Франция отстъпи като домакин с 1:0 срещу Лил, а поражението смъкна "червено-черните" на 13-то място в класирането с актив от 35 точки. За гостуването край Средиземно море треньорът на тима Жослен Гурвенек няма да може да разчита на контузеният Левеке, а Ангула е наказан.

Прогноза: Ница - Гингам 1:1


Метц - Сент Етиен
Стадион: "Сен Симфориен", Метц
Дата: 14.03.2015 г.
Час: 18:00
Съдия: Никола Рейнвил


Катастрофалната поредица от 16 кръга без успех за новака Метц продължи и преди седмица. Този път тимът от провинция Лотарингия допусна своята 16-та загуба от началото на сезона, отстъпвайки като гост с 1:0 на Рен, а мнозина вече си задават въпроса защо ръководството на тима не предприема никакви действия за треньорска рокада, тъй като сегашният наставник на Метц Албер Картие по всичко личи, че не съумява да преобрази отбора. В момента клубът от Източна Франция е на последното 20-то място с актив от 22 точки и е на цели 9 от спасителната 17-та позиция. За настоящия двубой контузени продължават да са Роки и Бен Юсеф, а Паломино е наказан.

Сент Етиен сложи край на серията от 7 поредни мача в шампионата без победа. В предишния кръг "зелените" успяха да се наложат у дома над гостуващия Лориен с 2:0 и така играчите на Кристоф Галатие отново се намърдаха в Топ 5, като в момента имат 46 точки, което е с 1 повече от преследвача Бордо. Проблемът пред Сент Етиен преди гостуването на закъсалия тим на Метц е, че лазаретът на клуба е пълен. Контузени са Табану, Сал, Брисон, Диоманде, Байсе, Сен-Максимин, Погба и Кохад.

Прогноза: Метц - Сент Етиен 0:1


Ланс - Тулуза
Стадион: "Стад де ла Ликорн", Амиен
Дата: 14.03.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Себастиен Десиаж


Новакът Ланс инкасира девети пореден мач в Лига 1 без победа, като в тази поредица "жълто-червените" записаха шест загуби, четири от които поредни и три равенства. Преди седмица северняците бяха разбити с 4:1 при визитата си на шампиона ПСЖ. Така играчите на Антоан Комбуаре продължават да заемат предпоследното 19-то място с актив от 22 точки, като само благодарение на по-добрите си показатели тимът не е последен, тъй като Метц е със същия точков актив. За предстоящия двубой контузени за домакините са Н'Диайе и Каваре.

Тулуза претърпя тотално фиаско в предишния кръг и тимът бе размазан като домакин с 6:1 от състава на Олимпик Марсилия. По този начин възпитаниците на Ален Казанова продължават да са в зоната на изпадащите и към момента заемат 18-то място в таблицата с актив от 29 точки, което е на 2 от спасителната 17-та позиция, която се заема от Лориен. И за настоящия двубой контузени за "виолетовите" са Ахмада, Роман и Дидо.

Прогноза: Ланс - Тулуза 0:0


Лориен - Каен
Стадион: "Мустоар", Лориен
Дата: 14.03.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Филип Калт


Лориен записа втора поредна загуба преди по-малко от седмица. Този път "мерлузите" отстъпиха с 2:0 като гост на Сент Етиен, а въпреки поражението, играчите на Силвен Риполи успяха да запазят спасителното 17-то място във временното класиране и се намират непосредствено над зоната на изпадащите с актив от 31 точки, на 2 от първия отбор под чертата. За настоящия двубой контузени в състава на Лориен са Гасама, Лавин, Коне, Отре и Котадьор.

Великолепната серия на Каен, в коят новакът записа 6 загуби и 1 равенство, приключи в предишния кръг. Играчите на Патрис Гаранд загубиха по много драматичен начин като домакини на Бордо с 2:1, след като допуснаха гол в 95-ата минута от дузпа. Поражението смъкна нормандци на 14-то място в класирането, а Каен има 34 точки в актива си. За гостуването на Лориен с травми са Базил, Койта и Мусаву-Кинг, а Нанжи е наказан.

Прогноза: Лориен - Каен 1:2


Монпелие - Реймс
Стадион: "Алтрад", Монпелие
Дата: 14.03.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Фреди Футрел


Монпелие не успя да се доближи до местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири, след като в предишния кръг играчите на Ролан Кубрис бяха размазани като домакини с 5:1 от водача във временното класиране в Лига 1 Олимпик Лион. Южняците поведоха в резултата след гол на Бариос в самото началото на срещата, но впоследствие "хлапетата" бяха абсолютни господари на терена и развенчаха Монпелие. Така тимът се смъкна на 7-мо място в подреждането с 42 точки, на 4-ото от 6-ото място, като Монпелие е и с мач по-малко спрямо конкурентите, но пък двубоят е гостуване на Монако. Иначе за настоящия двубой с травми в състава на домакините са Рибелин, Аит-Фана и Мартин.

След три поредни равенства и общо осем кръга без успех в шампионата Реймс най-накрая записа победа в Лига 1. Футболистите на Жан-Люк Васьор се наложиха у дома с 3:1 срещу Нант, а трите точки срещу "канарчетата" дадоха глътка свеж въздух за Реймс, който събра 35 пункта и успя да се изкачи на 12-то място в класирането. За нелекото гостуване в южната част на Франция контузени са Даву, Албек и Бастиен.

Прогноза: Монпелие - Реймс 1:0


Нант - Евиан ТГ
Стадион: "Ла Божоар", Нант
Дата: 14.03.2015 г.
Час: 21:00
Съдия: Бартоломю Варела


Непостоянните изяви на Нант продължиха и в предишния кръг, като този път "канарчетата" отстъпиха с 3:1 като гост на Реймс. Така играчите на Мишел Дер Закарян имат само една победа в последните си осем шампионатни двубои, в които Нант допусна още три равенства и четири загуби. Така тимът вече е 11-ти в подреждането с актив от 36 точки. За настоящия двубой контузен е Одел, а наказаните не са малко - Верету, Деу, Джилободжи и Алхадур.

Серията от три поредни победи на Евиан приключи в предишния кръг, след като тимът от Горна Савоя загуби с 3:1 като домакин на Монако, а едно от попаденията за гостуващия отбор бе дело на Димитър Бербатов. Така играчите от планинския град Гайяр продължават да са 16-ти в класирането с актив от 32 точки, което е само на 3 от опасната зона. За настоящия двубой наставникът на Евиан Паскал Дюпрас няма да може да разчита на контузените Сабали и Суну.

Прогноза: Нант - Евиан ТГ 1:1


Лил - Рен
Стадион: "Пиер Моруа", Лил
Дата: 15.03.2015 г.
Час: 15:00
Съдия: Клемен Турпин


Лил продължи с добрите изяви и в предишния кръг. След като спечелиха с 2:1 над лидера Олимпик Лион, преди седмица "кучетата" спечелиха с 1:0 като гост на Гингам, който е действащ носител на Купата на Франция. Така играчите на Рене Жирар се придвижиха по-нагоре в класирането и в момента северняците вече заемат 10-то място в подреждането с актив от 38 точки в актива си, като Лил таи малки надежди за участие в Европа, макар и шансовете на тима да са илюзорни, тъй като към настоящия момент зона "Европа" е на 6 точки дистанция. За настоящия двубой контузени в състава на Лил са Мавуба, Кубемба, Депласе, Фрай, Сумаро и Мартин, а Лопеш е наказан.

Рен също, подобно на настоящия съперник, постигна втори пореден успех преди седмица. Този път играчите на Филип Монтание се наложиха у дома с 1:0 над закъсалия го Метц. Победата изкачи бретанци на 9-то място в класирането, като Рен също имат 38 точки, колкото и Лил, но показателите на тима са по-лоши. Контузени в състава на Рен са Пайо и Хозинер.

Прогноза: Лил - Рен 1:1


Олимпик Марсилия - Олимпик Лион
Стадион: "Велодром", Марсилия
Дата: 15.03.2015 г.
Час: 22:00
Съдия: Беноа Бастиен

Последният двубой от програмата на 29-я кръг в Лига 1 ще бъде дербито между съименниците Олимпик съответно от Марсилия и Лион.

Преди седмица марсилци успяха да се реваншират на своите фенове за слабите игри напоследък, които костваха първото място на тима в класирането и след три поредни равенства и една загуба клубът от пристанищния град премаза Тулуза като гост с 6:1, а попаденията за Марсилия бяха дело на Батушай на два пъти, а по едно попадения добавиха Ало, Окампос, Аю и Жиняк. Така играчите на Марсело Биелса си върнаха нараненото самочувствие преди дербито с Лион. В момента ОМ е на 3-то място в класирането с актив от 53 точки, на 4 от настоящия съперник. За дербито контузени продължават да са Барада и Н'Кулу.

Водачът във временното класиране Олимпик Лион също изнесе наказателна акция в предишния кръг, когато "хлапетата" размазаха с 5:1 като гост амбициозния тим на Монпелие. Играчите на Юбер Фурние губеха в резултата след по-малко от шест минути игра, но още преди почивката седемкратният шампион на Франция взе нещата в свои ръце с голове на Лаказет от дузпа и Фекир. През второто полувреме двамата добавиха по още едно попадение на сметката си, а Толисо бе другият голмайстор. Така Лион продължава да е лидер в класирането с актив от 57 точки, с 1 повече от действащия шампион Пари Сен Жермен и на 4 от Олимпик Марсилия. За тежкото гостуване на "Велодром" с травми в състава на Лион са Коне, Мвуемба, Бишевац и Фофана.

Прогноза: Олимпик Марсилия - Олимпик Лион 2:2

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
237