ПСЖ - Тулуза: Труден мач за столичани


Н. Гавазов

ПСЖ - Тулуза
Стадион: "Парк де Пренс", Париж
Дата: 21.02.2015г.
Час: 18:00
Съдия: Амаури Делерю

ПСЖ посреща аутсайдера Тулуза и ще се опита да запази дистанцията от лидера, а при благоприятно стечение на обстоятелствата столичани могат да оглавят и класирането. Тази седмица, а и другата, са белязани от Шампионска лига. Турнир, в който френският отбор се надяваше да стигне възможно най-далече. Мачът във вторник срещу хитрия Моуриньо и неговия Челси обаче показа, че парижани има какво още да учат и най-вероятно след реванша в Лондон ще се съсредоточат върху борбата в Лига 1. Тук хората на Лоран Блан отново загубиха точки, този път срещу другия аутсайдер Каен, при това шампионите си позволиха разкоша да пропилеят преднината си от два гола в рамките на една минута. Така ПСЖ остана на два пункта от лидера Олимпик Лион и с равен брой точки с втория Олимпик Марсилия.

Задачата на Тулуза през този сезон ще бъде да запази елитния си статут. През декември и януари изглеждаше, че тази цел е по-скоро непосилна за "виолетовите", които взеха само две точки от шестте си мача в този период. В последните три кръга обаче колективът на Алаин Казанова показа, че не бива да бъде отписван от сметките и ще се бори до край. Победите над Рен и Реймс измъкнаха Тулуза от зоната на изпадащите и сега тимът е на две точки над чертата и с по-големи надежди за своето оцеляване, отколкото преди няколко седмици.

Кадровите проблеми в състава на домакините продължават с пълна сила, а се видя, че това е проблем за Лоран Блан. Контузени са Кабай и Орие, а Давид Луис, Марко Верати и Лукас Моура са наказани.

Гостите са без дисквалифицираните Тисеранд и Думбия. Относно завръщането на Роман, то се отлага за следващата седмица.

Интересен мач от гледна точка на това, как Блан ще използва най-рационално наличните си футболисти, а и в каква степен специалистът е успял да настрои тима си от вълна "Шампионска лига" на вътрешното първенство. Тулуза напоследък показва корав футбол, а и увереността на "виолетовите" нарасна. Ако те не допуснат гол през първите 20-25 минути, домакините са изправени пред големи проблеми. Впрочем, от неуравновесения ПСЖ може всичко да се очаква, както се получи в двубоя с Каен, а и с други през този сезон. Така или иначе се иска много смелост този мач да се играе със знак "Х". Логиката сочи победа за шампиона, остава да видим, дали Ибрахимович, Кавани и компания ще оправдаят очакванията.

Прогноза: ПСЖ - Тулуза 1:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

ПСЖ:

03 февруари Лил - ПСЖ 0:1 (Купа на Лигата)
08 февруари Лион - ПСЖ 1:1 (Лига 1)
11 февруари ПСЖ - Нант 2:0 (Купа на Франция)
14 февруари ПСЖ - Каен 2:2 (Лига 1)
17 февруари ПСЖ - Челси 1:1 (Шампионска лига)

Тулуза:

17 януари Тулуза - Бастия 1:1 (Лига 1)
25 януари Евиан - Тулуза 1:0 (Лига 1)
31 януари Тулуза - Реймс 1:0 (Лига 1)
07 февруари Каен - Тулуза 2:0 (Лига 1)
14 февруари Тулуза - Рен 2:1 (Лига 1)


Досегашни срещи:

ПСЖ - Тулуза

56 срещи
29 победи за ПСЖ
12 равенства
15 победи за Тулуза
Голова Разлика: 85:54 за ПСЖ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ 100 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В efbet: РЕГИСТРИРАЙ СЕ СЕГА! <
173