Стоичков: Златната топка на Роналдо е един от признаците за корупция


Н. Гавазов

Легендата на българския футбол Христо Стоичков сподели мнението си за предстоящото връчване на "Златната топка" за миналата година и според слуховете, наградата ще бъде дадена на нападателя на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. Българинът споделя мнението на някои специалисти, които смятат, че португалецът не заслужава наградата, тъй като в годината на Световното първенство бе незабележим на Мондиал 2014, а не бе най-добър футболист в клубния си отбор.

"Абсолютният фаворит за мен е Мануел Нойер. Другите двама са силни, но трябва да си триумфирал на Световното в такава година. Меси спечели наградата за самия шампионат, но и той бе изненадан. Лео няма нужда от такива подаръци, а от любов и победи. Самият той знае, че не трябваше да я получава", заяви Стоичков.

"Това е един от признаците за корупцията във ФИФА. Виждате и миналата година, когато Блатер каза: "Дайте да дадем "Златната топка" на красавеца Роналдо". Мисля, че трябва да има един комитет, който да избира победителите. От 1994 г. насам само три или четири пъти победителят е бил достоен в тази анкета, останалите са политически победители. Три от наградите на Меси са заслужени, но все пак някой трябва да ми обясни критериите за връчването на останалите награди", добави българинът.

 

197