Коринтианс e световен клубен шампион след минимален успех над Челси (видео)


В. Мухарски

Коринтианс победи с минималното 1:0 Челси във финала на световното клубно първенство, който се състоя в Йокохама. Паоло Гереро се превърна в герой за носителят на Копа Либертадорес, реализирайки победното попадение в 69-ата минута.

В 10-ата минута англичаните бяха много близо до откриване на резултата, след като бранител на Коринтианс не успя да изчисти топката след корнер и последва удар на Кейхил, но вратарят Касио показа невероятен рефлекс и успя да спаси. В 34-ата минута Паоло Гереро преодоля двама играчи на Челси и след това опита удар, а топката стигна до Емерсон, който стреля, но кълбото срещна външната част на страничната греда.

Последва натиск на европейския шампион, но стражът на Коринтианс първо спаси удар на Торес, а след това извади и изстрел на Моузес, а като за капак изби и свирепа тупалка на Хуан Мата извън наказателното поле.

В средата на второто полувреме Гереро пусна хубав пас към Паулиньо, който шутира силно от 15 метра, но на метър и половина от гредата. Така се стигна до 69-ата минута, когато Данило стреля към вратата на Челси, топката се отби в Гари Кейхил, прехвърли Петер Чех и се озова пред Паоло Гереро, който отправи точен удар с глава - 1:0.

Челси се опита да стигне до изравнителен гол, но Торес пропиля няколко възможности. В 90-ата минута Гари Кейхил получи директен червен картон за грубо нарушение срещу Емерсон в центъра на терена. Две минути след това Оскар центрира към Торес, а испанецът вкара топката с глава във вратата на бразилците, но голът бе отменен заради засада.

 









В 95-ата минута драмата бе пълна, тъй като Мата нацели гредата след удар от малък ъгъл и рикошет. Така Коринтианс се поздрави с успеха. По-рано днес Монтерей от Мексико победи с 2:0 Ал-Ахли от Египет и спечели третото място на световното клубно първенство по футбол.











— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



129