Галатасарай ще атакува Бундеслигата за нови играчи


Н. Гавазов

Турският Галатасарай възнамерява да привлече през лятото 23-годишният полузащитник на Бохум Такаши Инуи, съобщава новината RuhrNachrichten. Както е известно, „лъвовете" са лидери в класирането на турската Суперлига с шест точки пред друг истанбулски тим - Фенеребахче и е много вероятно „жълто-червените дяволи" да спечелят титлата, с което ще си върнат хегемонията в страната.

Ако това се случи и Галатасарай желае не само да участва в следващото издание на Шампионска лига, но и да бъде конкурентен в най-големия европейски клубен турнир, тимът край Босфора ще трябва да се подсили с някои нови футболисти.

Според изданието, което се позовава на свои източници в Галатасарай, турците ще насочат своето внимание към няколко добри футболисти от Германия, където цените на играчите не са толкова високи както в останалите топ първенства на Европа. Именно 23-годишният японец ще бъде една от трансферните цели на истанбулският гранд, още повече, че трансферната му цена е около 2 милиона евро.

Предполага се, че обект на интерес ще бъдат и играчи от Бундеслигата, но това ще стане по-ясно след края на настоящия сезон.

 

116