Неймар, Борхес и Данило изпратиха Сантос на финала на клубния Мондиал


Н. Гавазов

Три прекрасни гола на Неймар, Борхес и Данило бяха напълно достатъчни, за да се запазят живи мечтите на Сантос за спечелване на Световното клубно първенство през 2011 година, след като носителят на Копа Либертадорес победи с 3:1 Кашива Рейсол в първа полуфинална среща на клубния Мондиал. Тримата голмайстори показаха невероятни умения и отбелязаха попаденията си извън границите на наказателното поле, но бразилския тим ще трябва да подобри играта си, особено в защита, ако иска да постигне целите си. Единственото попадение за японците бе дело на Сакаи в 54-та минута.

Мачът започна в много бързо темпо, като футболистите на Сантос започнаха да атакуват своя съперник от самото начало на срещата. Още в 4-та минута Неймар можеше да открие резултата, но ударът му мина на сантиметри от гредата. Неизбежното се случи в 19-та минута - талантливият футболист получи топката на границата на наказателното поле от Гансо и я изпрати неспасяемо в мрежата на Сугено.

Само пет минути по-късно преднината на бразилците стана двойна, благодарение на перфектното изпълнение на Борхес, чиито удар не остави никакви шансове на стража на Кашива. При този резултат завърши първото полувреме, като преди това Данило имаше златен шанс, но не се възползва по най-удачния начин от подаването на Неймар.

Второто полувреме започна отново с натиск на Сантос, но изненадващо до гол стигнаха домакините. В 54-та минута Вагнер от корнер намери главата на непокрития Сакаи, който намали резултата. Точно когато изглеждаше, че Рейсол могат да се възползват от немарливостта в играта на бразилците, Данило изпълни по блестящ начин свободен удар на около 25 от вратата на Сугено, с което оформи крайното 3:1 за Сантос. До края на срещата Гансо можеше да направи разликата 4:1 за своите, но гредата спаси вратаря на Кашива. От домакините пък Сава можеше да се разпише.

При този резултат завърши срещата. Сантос ще трябва да изчака победителя от другата полуфинална среща между Ал-Садд и Барелона, за да научи съперника си на финала в неделя. Двубоят между шампиона на Европа и този на Азия е утре, от 12:30 часа българско време.

 

118