Партизан и гръцки тимове са против Балканската лига


В. Мухарски

Сръбският гранд Партизан категорично се обяви против създаването на Балканската лига. Както е известно подобен турнир може да съществува по идея на родния ЦСКА. Клубното ръководство на тима от Белград обаче разпространи официално съобщение в официалния си сайт за причините, поради които не желае да участва в подобен турнир. Според шефовете на сръбския тим има неяснотата около формата на турнира, участниците и наградния фонд.

Очаква се във вторник, 15 ноември, София да бъде домакин на срещата, в която ще се обсъжда формата на лигата. Домакин на сбирката ще бъде ЦСКА София, а на нея със сигурност участие ще вземат представители на другия сръбски гранд - Цървена звезда.
 
"Партизан, както и други клубове от Източна и Югоизточна Европа, получиха покана от ЦСКА София за среща в София. Предмет на срещата е организирането на Балканска лига. Партизан винаги е бил отворен към предложения, които си поставят за цел развитието на футбола и на младите играчи, а освен това носят финансова полза на клубовете. От основаването си нашият клуб участва активно в работата на организацията на европейските клубове. С радост бихме се включили в създаването на регионална организация, но при условие, че тя си взаимодейства с УЕФА и националните федерации".

Сърбите добавят в изявлението си, че същата позиция имат и гръцките отбори - АЕК, Оимпиакос и Панатинайкос. Те също са били отказали да пратят човек на тази среща.

198