Невероятно: Гол с глава от 58 метра! (видео)


Н. Гавазов

Японският футболист Рюдзиро Уеда отбеляза гол с глава от собственото си поле. Това се случи на 30 октомври в двубой от втория ешелон на шампионата на Япония между отборите на ФК Йокохама и Фагиано Окаяма. Голът на играещия за Окаяма Уеда се оказа единствен в срещата, а спечелените три точки позволиха на неговия отбор да се изкачи на 15-то място в класирането на 2-ра японска лига.

В 69-та минута на въпросния двубой стражът на Йокохама Кентеро Секи изстреля топката от собственото си наказателно поле и Уеда със силен удар с глава върна топката обратно към чуждата половина на терена. Коженото кълбо се удари в земята и прескочи нещастния вратар, влизайки във вратата му.

След двубоя бе установено, че Уеда е нанесъл точен удар от 58.6 метра, което е нов световен рекорд за дължината на удар с глава, в резултата на който е отбелязан гол. Предишният рекорд бе установен преди месец в шампионата на втора норвежка дивизия и тогава дължината на удара бе 57.3 метра.

След мача Уеда призна, че всичко е станало случайно. Според защитника, той е ударил топката, след което се е върнал на своята позиция. След няколко секунди бранителят се обърнал и видял какво е направил.

 

<

166