И Обамеянг премина в Саудитска Арабия


И. Ангелов

Пиер-Емерик Обамеянг официално стана последното голямо име, което се присъедини към Сауди Про лигата, след като подписа за Ал-Кадсиа. Бившият нападател от Висшата лига направи прекрасен сезон с Марсилия, като кампанията му с 30 гола изведе клуба до полуфинал на Лига Европа. Останалата част от отбора обаче се затруднявашеш и клубът пропусна европейския футбол, тъй като завърши на 8-мо място в Лига 1, въпреки 17-те гола на габонския нападател в лигата.

Обамеянг вече си осигури трансфер в Ал-Кадсия с двугодишен договор и ще се присъедини към бившия защитник на Реал Мадрид Начо и Коен Кастийлс от Волфсбург като третото попълнение на клуба за сезона от петте най-добри лиги в Европа.

В Instagram Обамеянг написа емоционално съобщение, като каза: "БЛАГОДАРЯ ТИ, МАРСИЛИЯ!

"Беше емоционална година и бих искал да благодаря на целия клуб, персонала, моите съотборници и нашите привърженици.

"Ти ме направи по-силен и тези спомени с теб ще останат с мен завинаги.

"Както знаете, винаги съм следвал съветите на баща ми, което ми помогна да стана играчът, който съм, така че взехме това решение за остатъка от кариерата ми. Време е да започна нова глава.“

Бившият нападател на Барселона сега ще се премести в саудитския клуб, тъй като ще се стреми да започне предсезонна подготовка с новоповишения отбор.

53