Анжи предлага на Гансо заплата от 7 милиона евро


Н. Гавазов

Според информация на Globoesporte, сумата, която Анжи е готов да заплати на Сантош за трансфера на полузащитника на бразилския клуб Гансо е 50 милиона евро. Както е известно, по-рано през седмицата ESPN и някои други световни издания съобщиха, че клуба от Махачкала готви оферта в размер на 40 милиона евро за 21-годишния футболист.

Ако Анжи заплати на Сантош 50 милиона евро, то тогава няма да има нужда от съгласие на бразилския клуб за трансфер на неговия играч, тъй като точно тази цифра е записана в клаузата по освобождаване на футболиста. Остава разбира се единствено руснаците да убедят Гансо да дойде в Махачкала.

За тази цел ръководството на Анжи е готово да предостави на бразилския полузащитник заплата в размер на 7 милиона евро годишно, която според изданието, ще бъде достатъчен мотив за играча да заиграе във Висшата лига на Русия.

Ако сделката стане факт, Сантош ще получи 45 % от тези 50 милиона, още 45 % ще получи компания DIS, която също притежава част от правата на играча, а останалите 10% ще прибере Гансо.

 

180