Венецуела изпревари Бразилия в група В на Копа Америка (видео)


Н. Гавазов

Със страхотен гол на Сезар Гонзалес в 62-та минута, Венецуела изненадващо победи Еквадор с 1:0 в мач от втория кръг на груповата фаза на турнира Копа Америка и с актив от четири точки възпитаниците на Сезар Фариас оглавиха класирането в група В. В последния си двубой срещу Парагвай, „Ла Винотинто" се нуждае от равенство, за да се класира за първи път от 44 години насам за четвъртфиналите на турнира, докато единственият шанс на Еквадор да продължи напред е при победа над Бразилия.

През първото полувреме темпото на играта беше много бавно, а основните действия се развиваха в средата на терена. Единственото по-сериозно положение за гол бе дело на Габриел Сичеро в началото на мача, а заради апатичната си игра футболистите на двата отбора бяха освирквани на почивката от публиката.

Второто полувреме предложи повече емоции на зрителите, като в самото начало Федор пропусна да открие резултата. Усилията на венецуелците обаче бяха възнаградени малко по-късно с гол на Сезар Гонзалес, чиито удар изненада вратаря Елисага - 1:0 за Венецуела! Веднага след попадението пред Аранго се откри възможността да увеличи резултата, но неразбирателство между полузащитника и Федор провали комбинацията. Нападателят на Леванте Кайседо пък можеше да изравни в 75-та минута, но Вега спаси вратата си. В последните 10 минути по-активния отбор бе този на Еквадор, но атаките на Бенитес и Кайседо не доведоха до положения за гол и в крайна сметка при този резултат завърши мача. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



138