Изгониха Карпеджани от Сао Паоло


Н. Гавазов

Ръководството на бразилския Сао Пауло уволни изненадващо старши треньора на тима Пауло Сезар Карпеджани - след по-малко от година от назначаването на бившият селекционер на Парагвай на поста. В мотивите за това решение се посочва, че отборът е загубил нужната мотивация за игра и поради това е нужна промяна. За служебен наставник на Сао Пауло е назначен 53-годишния Милтон Круз, който ще води тима до края на шампионата.

Уволнението на Карпеджани дойде веднага след загубата от Фламенго с 0:1 в мач от 8-я кръг на Серия А, която е трета поредна за Сао Пауло в бразилското първенство, след като преди това отбора записа рекордните пет поредни победи. Преди това тимът бе победен с 0:2 от Ботафого и 0:5 от големия съперник Коринтианс. В резултат на тези загуби, бившият отбор на Карпеджани загуби лидерското си място в класирането и в момента е трети с 15 точки в актива си - с 4 по-малко от първия Коринтианс.

62-годишният специалист бе начело на националния отбор на Парагвай по време на Мондиал 1998 година, той е победител с Фламенго в турнира Копа Либертадорес и е единственият треньор, който е постигал пет поредни победи в бразилското първенство.

 

149