Гомес: Ако мисля как да спрем Меси - ще се побъркам!


Н. Гавазов

Старши треньорът на Колумбия - Ернан Гомес заяви на снощната си пресконференция, че няма намерение да поставя персонален защитник на звездата на Аржентина - Лионел Меси. Според наставника, подобна тактика само ще отслаби шансовете за успех на неговия отбор. Както е известно, двата отбора излизат един срещу друг утре сутрин в 3:45 българско време в среща от втория кръг в група А на турнира Копа Америка.

Единствената промяна в стартовия състав на Колумбия за мача ще бъде полузащитникът Карлос Санчес. Играчът на Валансиен ще замени в средата на терена Густаво Боливар, който беше част от титулярните единадесет в двубоя с Коста Рика. Треньорът се надява, че Санчес ще балансира отбора със своята голяма сила, но според специалистите, това ще отслаби креативността в атака. Смята се също така, че наставникът на „Лос Кафетерос" ще остави в предни позиции Фалкао, а другите двама нападатели - Рамос и Морено ще се изтеглят по-назад.

„Ще загубим много усилия, опитвайки се да спрем Меси, а това ще ни отдалечи от това, което можем да правим най-добре. Имах разговор с моя екип за това как да се справим добре. Ако започна да гледам Аржентина и мисля постоянно как да спрем Меси, то аз ще се побъркам", обяснява Ернан Гомес.

Повече информация за срещата четете в прогноза та на FUTBOL TV за двубоя.

 

105