Чили тръгна с победа срещу Мексико (видео)


Н. Гавазов

В среща от група С на турнира Копа Америка, Чили победи заслужено Мексико с 2:1, благодарение на головете на резервата Естебан Паредес и халфа Артуро Видал, като преди това Нестор Араухо от символичните гости откри резултата. По този начин, южноамериканците оглавиха еднолично класирането в групата, след като в другият двубой Уругвай и Перу не се победиха.


Двубоят на "Естадио дел Бисентенарио" в Сан Хуан започна много силно за Чили, чийто футболисти от самото начало подложиха на силен натиск младия мексикански тим, като само в първите осем минути възпитаниците на Клаудио Борги отправиха три опасни удара по посока вратата на Мичел. През цялата първа част чилийците доминираха, а пропуски направиха Алексис Санчес, Умберто Суасо, Гари Медел и Артуро Видал. Противно на показаното от двата отбора обаче, резултатът бе открит в 41-та минута от Нестор Араухо, който се възползва от грешка в отбраната на „Ла Роха", получавайки дълъг пас от Дос Сантос.

Втората част започна по начин, по който завърши първата - мексиканците притежаваха повече топката и постепенно се пренесоха изцяло в половината на своя противник, който се бранеше яростно. В 52-та минута Суасо можеше да изравни, но капитана Мишел се намеси блестящо и предотврати попадението. Развръзката на мача дойде в средата на полувремето - в 67-та минута, след изпълнение на корнер Контрерас стреля, топката се отби от стража на Мексико и попадна в резервата Паредес, който бе безпощаден за 1:1. Само пет минути по-късно, отново след изпълнение на корнер от Фернандес, Артуро Видал изпревари пред близката греда неопитните мексикански защитници и с глава простреля успешно в далечния горен ъгъл вратаря Мишел - 2:1 за Чили!

До края на двубоя „Ла Роха" продължи да контролира събитията на терена, а Санчес и Суасо сътвориха няколко красиви комбинации, но в завършващата част на атаката не бяха достатъчно съсредоточени и пропиляха изгодни положения за гол. Минута преди края на редовното време страхотен шанс за изравняване на резултата се откри пред Пачеко, но младият футболист не се възползва от добрата ситуация и в крайна сметка при този резултат завърши двубоя.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



108