Забраниха на Ривър Плейт да играе на Монументал


Н. Гавазов

Главоболията за изпадналия в Б Насионал Ривър Плейт продължават. Както е известно, най-успешния аржентински клуб загуби елитния си статут, след като не успя да се справи в баража за оставане в Примера Дивисион със скромния Белграно, от когото бе елиминиран с общ резултат 1:3. В резултат на това, феновете на отбора се развилняха и изпочупиха седалките на стадион „Монументал" където се проведе втората среща от въпросния бараж, замеряйки с тях футболисти, съдии и привърженици на тима от Кордоба, а други групи ултраси запалиха няколко автомобила на паркинга пред спортното съоръжение.

Както съобщава изданието Ole, на вчерашното си заседание дисциплинарният комитет на аржентинския футболен съюз е разгледал внимателно случилото след мача Ривър Плейт - Кордоба и е взел решение да дисквалифицира „Монументал" за 20 срещи. Това означава, че през следващия сезон най-успешния клуб в южноамериканската страна ще играе двубоите си на друг стадион.

Стана ясно също така, че финалния мач от турнира за Купата на Америка ще се играе в Буенос-Айрес именно на „Монументал". По-рано се появиха опасения, че стадиона няма да бъде ремонтиран след погрома, който извършиха феновете на Ривър Плейт, но както заяви представителя на КОНМЕБОЛ Рафаел Бенитес, проверката на спортното съоръжение е показала, че възстановителните работи вървят в срок и „Монументал" ще може да приеме в края на юли двата най-силни отбора в Латинска Америка.

 

169